Queda valencià a Alacant ciutat? Es pot viure en valencià? Són preguntes que poden vindre al cap sabent quina és la situació lingüística d'Alacant a dia de hui. La pèrdua de la llengua a Alacant ha sigut un fenomen trist i que molts lingüistes, filòlegs i alguns curiosos ja s'han dedicat a estudiar.
Per això aquest bloc no serà un altre estudi d'aquest fenomen. No tinc preparació ni arguments suficients per a fer-ho. Dedicaré aquest bloc a anècdotes i vivències particulars relacionades amb la llengua i, especialment, a intentar resoldre la pregunta: Es pot viure en valencià a Alacant?
Feia temps que volia fer aquest bloc, però mai no em feia l'ànim. Ara ja està fet. Espere que vos agrade, el seguiu i que tragueu les vostres pròpies conclusions.
I, sobretot, no vos amagueu, no tingueu por de traure la llengua al carrer!
Molts ànims! Malauradament seran experiències negatives, amargues. Les vegades que he anat a Alacant han sigut doloroses, no perquè no t'entenien, sinó perquè t'exigien que els parlares en castellà.
ResponEliminaQue no siga res!
Moltes gràcies! Ja estic conscienciat que les experiències seran negatives, fins i tot ja en tinc unes quantes curioses per a contar. Però sé que dins d'aquest nucli castellanoparlant (i pepero) n'hi ha una llengua oculta, amagada, però no tan invisible com pot paréixer.
ResponEliminaViure solament en valencià en una ciutat que és quasi exclusivament castellanoparlant és impossible. El problema es que tampoc es pot viure en bilingüisme quan hi ha gent que rebutja la llengua encara que la enté perfectament. Si et posen mala cara per dir "bon dia" en lloc de "buenos días" ja és un exemple que hi ha un problema social. Crec que cal acceptar que dues llengües són millor que una, que la nostra cultura, tradicions, gastronomia i demés han de contar amb el valencià i que cal conservar això, deixant de banda totes les connotacions polítiques que van unides a les llegües sense cap trellat.
ResponElimina